KÜTAHYA / MERKEZ - Yunus Emre İlkokulu

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi 2024 Mart Ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda Masal Okumaları etkinlikleri yapıldı.Öğrenciler Mart ayı boyunca masal okumaları yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel ögelerimizi tanımış oldular. Yine Mart ayında okulumuzda kelime türetme, anlamını bul, kare bulmaca, pazen tahta kartı, figürlerle ve manyetik tahta kartı ile anlatım etkinlikleri yapıldı.

Mrt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMIDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİYLE DEYİMLER VE ATASÖZLERİ OKUMA ETKİNLİKLERİ VE ANLAT BAKALIM ETKİNLİĞİ YAPILDI. BÖYLECE ÖĞRENCİLERİMİZ ATASÖZLERİMİZİ DAHA SOMUT BİR ŞEKİLDE KALICI OLARAK ÖĞRENMELERİ SAĞLANDI.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı  ve İHH İnsani Yardım Vakfı arasında yetim, öksüz ve korunma ihtiyacı olan dezavantajlı gruplar için eğitim alanında iş birliği protokolü kapsamında okulumuz adına bir yetim kardeşimiz oldu.

Ock

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlandığına dair ilgi Bakanlık yazısı gereği çalışmalar yapılmıştır. Yapılan Çalışma Başlıkları Şu Şeklidedir.

1-Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu

2-En Sevdiğini Paylaş

3-Yetenek Paylaşım Saati

4-Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati

5-Hitabet Oyunları

6-Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri

7-Dönem Sonu Gösterileri

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Dede Korkut Hikaye Yazma Yarışması düzenlendi.Yarışma Sonucunda 3/C Sınıfı Öğrencisi Eren İLTAŞ 1.oldu.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA AFİŞ YARIŞMASI DÜZENLENDİ. YARIŞMA SONUCUNDA 3-A SINIFINDAN MUHAMMED KERİM SEVDİN İSİMLİ ÖĞRENCİMİZİN AFİŞİ KOMİSYON TARAFINDAN 1. SEÇİLDİ.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında anahtar kelimler ile yazdıkları hikayeyi anlatma yarışması yapıldı.Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimize başarı begesi verildi.

Haz

Özel Öğrencilrimiz ile Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yaptık. Öğrencilerimizi, ödüllendirdik.

Haz

TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASINA KÜTAHYAMIZI TEMSİLEN KATILMA GURURUNU YAŞADIK.

Haz

Kütahya İl Müftülüğü Vaizelerinden Fatma Zehra Işık velilerimize "Sevdirerek Din Ögretimi"basligi altında velilerimize yenilestirilmis metodlarla din öğretimi nasıl yapilmali eğitimi verdi.Din egitimde yanlış bilinen doğrular,çocuk gelisimi ve psikolojisi,güncellenen din öğretimi konulari üzerinde duruldu.

Haz

EGEP kapsamında okulumuzda "Duyulmak İstiyorum Semineri" düzenlendi. Klinik Psikolog Zeynep Büşra Dursun hanımefendi çocuklarımızın duygularını nasıl  daha doğru anlayabileceğimiz ve onlarla nasıl daha sağlıklı iletişim kurabileceğimiz  konusunda velilerimizi bilgilendirdi. Bu güzel seminer için Klinik Psikolog Zeynep Büşra Dursun'a, seminere katılan tüm velilerimize ve semineri düzenleyen Vildan YET öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

EGEP projesi kapsamında okulumuzda "Geri Dönüşüm Veli Atölyesi" etkinliği düzenlendi. Kullanılmayacak durumda olan plastik poşetleri keserek ip hâline getirdik ve bu iplerden çanta, sepet , çok amaçlı kutu vs yaptık. Atölyemizde veliler hem sosyalleşti  hem de poşetleri doğaya atmayarak doğayı korumaya katkıda bulundular. Bu keyifli atölyeye katılan tüm velilerimize ve atölyeyi düzenleyen Vildan YET öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

Anasıflarımız EGEP kapsamında' Yiyeceğin En Güzel Hali '' etkinliği yaparak besinleri sağlıklı yiyeceklere dönüştürerek, süsleyip eğlenceli hale getirip keyifle yediler.

May

Anasıfları EGEP kapsamında ‘GERİ DÖNÜŞÜMLE SANATA DÖNÜŞTÜR’ projesini gerçekleştirdi. Öğrenciler projelerini tamamlarken, çöp olmayan geri dönüştürülebilir atıklar kullanarak, estetik sanat ürünleri ortaya çıkarttılar.

May

EGEP kapsamında okulumuz rehberlik Servisi 4 sınıf öğrencilerimize yönelik üst öğrenim kurumları (Ortaokul) tanıtımı gerçekleştirildi. Yapılan etkinlik çalışmasıyla öğrencilerimizin ortaokula yönelik duygu ve düşüncelerini aktarması sağlandı.